The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Consumptiegoederen

Wat zijn consumptiegoederen?

Consumptiegoederen zijn goederen die gekocht worden door huishoudens en individuen om direct te gebruiken of te consumeren. Dit omvat een breed scala aan producten, waaronder voedsel, kleding, elektronica, meubels en entertainment. Consumptiegoederen kunnen worden onderverdeeld in duurzame goederen en niet-duurzame goederen.

Duurzame goederen zijn goederen die langer meegaan dan drie jaar, zoals auto's, wasmachines en meubels. Deze goederen worden meestal minder vaak gekocht en vereisen meestal meer spaargeld of een lening om te kopen.

Niet-duurzame goederen, ook wel verbruiksgoederen genoemd, zijn goederen die meestal binnen een jaar worden opgebruikt, zoals voedsel, dranken, kleding en cosmetica. Deze goederen worden vaak vaker gekocht en zijn meestal minder duur dan duurzame goederen.

De vraag naar consumptiegoederen wordt beïnvloed door factoren zoals prijs, inkomen, smaak en voorkeuren van consumenten, en de beschikbaarheid van alternatieve goederen. De productie en verkoop van consumptiegoederen zijn belangrijke indicatoren voor de economische groei en welvaart van een land.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.