Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: business model generation

Wat is business model generation? 

Business Model Generation is een kader waarmee bedrijven hun bedrijfsmodel kunnen ontwikkelen, verbeteren en verfijnen. Het kader helpt bedrijven om hun waardepropositie te definiëren, hun klantsegmenten te identificeren, hun kanalen te kiezen, hun activa te ontwikkelen, hun kostenstructuur te bepalen, hun inkomstenstromen te ontwerpen en hun bedrijfsmodel te testen. Het kader helpt bedrijven om hun bedrijfsmodel te verfijnen en te verbeteren door feedback te verzamelen en deze te gebruiken om hun strategie aan te passen. 

Hoe werkt het business model generation?

Business Model Generation is een kader waarmee bedrijven hun bedrijfsmodel kunnen ontwikkelen, verbeteren en verfijnen. Het kader helpt bedrijven om hun waardepropositie te definiëren, hun klantsegmenten te identificeren, hun kanalen te kiezen, hun activa te ontwikkelen, hun kostenstructuur te bepalen, hun inkomstenstromen te ontwerpen en hun bedrijfsmodel te testen. Het kader helpt bedrijven om hun bedrijfsmodel te verfijnen en te verbeteren door feedback te verzamelen en deze te gebruiken om hun strategie aan te passen. Deze feedback kan worden verzameld door middel van interviews, surveys, focusgroepen, klanttevredenheidsenquetes, etc.

De kaders van business model generation? 

Business Model Generation bevat een reeks kaders en tools waarmee bedrijven hun bedrijfsmodel kunnen visualiseren, verbeteren en verfijnen. Deze kaders zijn onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: waardepropositie, klantrelaties, kanalen, activa, kostenstructuur, inkomstenstromen en strategische positionering. Deze kaders helpen bedrijven om hun bedrijfsmodel te visualiseren, te analyseren en te verfijnen. Er worden ook verschillende tools aangeboden die bedrijven kunnen gebruiken om hun bedrijfsmodel te verbeteren, zoals een waardeketenanalyse, een concurrentieanalyse, een kostenanalyse en een marktanalyse. 

De 7 hoofdcategorieën van business model generation 

Business Model Generation is een kader waarmee bedrijven hun bedrijfsmodel kunnen ontwikkelen, verbeteren en verfijnen. 

1. Waardepropositie: 

De waardepropositie van het bedrijf is de unieke waarde die het bedrijf aan de klanten biedt. Het is een combinatie van producten en diensten die de klanten kunnen gebruiken om hun behoeften te vervullen. 

2. Klantrelaties: 

De klantrelaties van het bedrijf bepalen de manier waarop het bedrijf met de klanten communiceert, ondersteunt en betrokken is. Het bepaalt hoe klanten met het bedrijf interageren, waaronder door middel van directe verkoop, online verkoop, marketing of sociale media

3. Kanalen: 

De kanalen van het bedrijf bepalen de manier waarop het bedrijf producten of diensten aan klanten aanbiedt. De kanalen kunnen variëren van traditionele winkels tot online kanalen, zoals e-commerce websites of mobiele applicaties.

4. Activa: 

De activa van het bedrijf zijn de middelen die nodig zijn om de producten en diensten te produceren en aan klanten te leveren. Deze kunnen bestaan uit mensen, technologie, infrastructuur en financiële middelen. 

5. Kostenstructuur: 

De kostenstructuur van het bedrijf bepaalt de kosten voor het produceren en aanbieden van alle producten en diensten. De kostenstructuur bepaalt ook de prijs die klanten betalen. 

6. Inkomstenstromen: 

De inkomstenstromen van het bedrijf bepalen de manier waarop het bedrijf geld verdient. Dit omvat de manier waarop de klanten betalen, zoals aanbetaling, afbetaling of abonnement

7. Strategische Positionering: 

De strategische positionering van het bedrijf bepaalt de manier waarop het bedrijf zichzelf op de markt positioneert, inclusief zijn concurrentiepositie en marktstrategie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.