The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Front-end

Wat is de Front-end?

Front-end, ook wel de voorkant of client-side genoemd, verwijst naar de zichtbare en interactieve delen van een website of applicatie. Dit omvat alles wat de gebruiker ziet en waarmee de gebruiker kan interageren, zoals de lay-out, afbeeldingen, knoppen en formulieren.

De front-end wordt gebouwd met behulp van verschillende programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript, en maakt gebruik van frameworks en bibliotheken zoals React en AngularJS. Het doel van de front-end is om de gebruiker een optimale ervaring te bieden en de website of applicatie gemakkelijk te navigeren en te gebruiken te maken.

Een front-end ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de front-end van een website of applicatie. Dit omvat het werken met ontwerpers om de visuele elementen van de website of applicatie te creëren, het schrijven van code om de functionaliteit van de website of applicatie te implementeren, en het testen en debuggen van de front-end.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.