The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Filetype

Wat is Filetype?

Filetype verwijst naar het type bestandsextensie van een digitaal bestand, zoals een document, afbeelding, video of audio-opname. Het geeft aan welk formaat het bestand heeft en welk programma nodig is om het te openen en te bewerken.

Verschillende bestandstypen hebben verschillende extensies, zoals .docx voor Microsoft Word-documenten, .jpg voor afbeeldingen en .mp3 voor audio-opnamen. Het kennen van het bestandstype is belangrijk omdat het bepaalt welke software kan worden gebruikt om het bestand te openen, bewerken en opslaan.

Bestandstypen kunnen ook belangrijk zijn voor zoekopdrachten op het web, omdat zoekmachines vaak zoeken naar specifieke bestandstypen om relevante resultaten te bieden. Bijvoorbeeld, als iemand zoekt naar afbeeldingen van een bepaald onderwerp, kan de zoekopdracht worden verfijnd om alleen .jpg-bestanden te laten zien.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.