Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Anonimiseren

Wat is anonimiseren?

Anonimiseren is het proces van het verwijderen of vervangen van persoonlijke informatie van een set gegevens om privacy te waarborgen. Dit kan worden gedaan door het vervangen van namen door unieke codes, het verwijderen van persoonlijke informatie uit databases of het versleutelen van gegevens. Het doel van anonimisering is om te voorkomen dat persoonlijke gegevens worden gebruikt om een persoon te identificeren of te traceren.

In welke gevallen kan/moet je anonimiseren?

Anonimisering kan worden gebruikt in een aantal verschillende gevallen. Het kan worden gebruikt in situaties waarin persoonlijke gegevens worden verstrekt om de privacy van een persoon te beschermen. Bijvoorbeeld, als een onderzoeker persoonlijke gegevens verzamelt voor een studie, kan deze de gegevens anonimiseren om ervoor te zorgen dat de respondenten geen risico lopen. Anonieme gegevens kunnen ook worden gebruikt om openbare bestanden te beschermen tegen misbruik. Bijvoorbeeld, als openbare overheidsgegevens worden vrijgegeven, kan deze worden geanonimiseerd om te voorkomen dat informatie wordt misbruikt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.