The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Ankerlinks

Wat is een ankerlink?

Een ankerlink is een hyperlink die verwijst naar een specifiek gedeelte van een webpagina, in plaats van naar de hele pagina. Het wordt ook wel een anker of fragmentlink genoemd.

Bij het gebruik van een ankerlink wordt de gebruiker direct naar een specifiek gedeelte van de pagina gebracht, zoals een bepaalde paragraaf, afbeelding of formulier, in plaats van naar het begin van de pagina. Dit kan handig zijn wanneer de pagina lang is en de gebruiker snel naar een specifieke sectie wil navigeren.

Een ankerlink wordt gemaakt door een speciale tag te gebruiken in de HTML-code van de pagina, die het ankerpunt definieert waar de link naar verwijst. De ankertekst van de link kan vervolgens worden aangepast om de gebruiker te laten weten naar welk specifiek gedeelte van de pagina de link verwijst.

Ankerlinks worden vaak gebruikt in inhoudsopgaven, indexen of langere artikelen om de navigatie te vergemakkelijken en de gebruikerservaring te verbeteren. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met ankerteksten om de inhoud van de gelinkte pagina beter te beschrijven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.