The Ecom Agency blog

Gmail

Wat is Gmail en wanneer is het ontstaan?

Gmail is een gratis e-mailservice van Google. Het werd gelanceerd in 2004 en was destijds het eerste gratis webmailprogramma. Met Gmail kunnen gebruikers e-mails versturen, organiseren en archiveren. Het heeft ook een krachtige zoekfunctie, waarmee gebruikers oude e-mails snel kunnen vinden.

Wat zijn de voordelen van Gmail?

De voordelen van Gmail zijn:

- Gratis opslagruimte van 15 GB en een optie om opslagruimte uit te breiden.

- Een gebruiksvriendelijke interface en een krachtige zoekfunctie om e-mails te vinden. - Integratie met Google Drive, waardoor gebruikers bestanden kunnen bijvoegen aan e-mails.

- Spam- en phishingfilter om ongewenste berichten te blokkeren.

Wat zijn de nadelen van Gmail?

De nadelen van Gmail zijn:

 - Sommige gebruikers vinden de advertenties in Gmail storend.

- De beveiliging van Gmail is niet zo krachtig als die van andere e-mailservices.

 - De zoekfunctie is niet zo krachtig als die van andere e-mailservices.

Wat zijn jullie Gmail Tips?

Gmail is een van de meest populaire e-maildiensten ter wereld. Het is een goede optie voor zowel privé als zakelijke e-mail. Maar er zijn veel tips en trucs die gebruikers in staat stellen om het meeste uit hun Gmail-ervaring te halen.

Hier zijn enkele van onze beste Gmail-tips om u te helpen meer productief te zijn met uw e-mail:

1. Installeer de Gmail-app op uw mobiele apparaten. De officiële Gmail-app voor Android en iOS biedt een gemakkelijke manier om e-mails te bekijken, te beantwoorden en te beheren. U kunt ook filters instellen om bepaalde e-mails automatisch te sorteren en uw inbox te organiseren.

2. Gebruik labels om uw e-mail te organiseren. Labels zijn een handige manier om uw e-mails te organiseren, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden. U kunt labels creëren voor verschillende onderwerpen, zoals persoonlijke e-mails, zakelijke e-mails, belangrijke e-mails, ongelezen e-mails, enzovoort.

3. Gebruik filters om uw e-mail te sorteren. U kunt filters instellen om e-mails automatisch in verschillende mappen te sorteren. Dit maakt het gemakkelijker om e-mails te vinden die u nodig hebt. Bovendien kunt u filters instellen om bepaalde e-mails automatisch te verwijderen of te markeren als gelezen.

4. Geef prioriteit aan belangrijke e-mails. Met Gmail kunt u belangrijke e-mails markeren als ‘belangrijk’. Als gevolg hiervan zullen deze e-mails bovenaan uw inbox verschijnen, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden.

5. Gebruik zoekopdrachten om e-mails te vinden. U kunt zoekopdrachten gebruiken om e-mails te zoeken op basis van datum, afzender, onderwerp, trefwoorden en meer. 6. Gebruik de agenda van Gmail om afspraken te beheren. Met de agenda van Gmail kunt u afspraken beheren en herinneringen instellen. U kunt ook een e-mail verzenden naar contactpersonen om hen uit te nodigen voor een vergadering.

7. Gebruik Gmail-labels om uw inbox te organiseren. U kunt labels instellen voor verschillende onderwerpen, zoals persoonlijke e-mails, zakelijke e-mails, belangrijke e-mails, ongelezen e-mails, enzovoort.

8. Gebruik de ‘Verzenden en Archiveren’-knop om e-mails te verzenden en te archiveren. Deze knop maakt het gemakkelijker om beantwoorde e-mails uit uw inbox te verwijderen, zodat u minder tijd hoeft te besteden aan het beheer van uw inbox.

9. Gebruik de ‘Snooze’-optie om e-mails uit te stellen. Met de snooze-optie kunt u e-mails uitstellen tot een later tijdstip, zodat u er later aan kunt werken.

10. Gebruik de ‘Verzenden als’-functie om e-mails naar andere e-mailadressen te verzenden. Met deze functie kunt u e-mails verzenden vanuit verschillende e-mailadressen, zodat u uw e-mails gemakkelijk kunt organiseren.

11. bonus lees onze blog over 6 slimme Gmail Tips om een Gmail pro te worden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.