The Ecom Agency blog

Gmail

Gmail is een gratis e-mailservice van Google. Het werd gelanceerd in 2004 en was destijds het eerste gratis webmailprogramma. Met Gmail kunnen gebruikers e-mails versturen, organiseren en archiveren. Het heeft ook een krachtige zoekfunctie, waarmee gebruikers oude e-mails snel kunnen vinden.

De voordelen van Gmail zijn: 

- Gratis opslagruimte van 15 GB en een optie om opslagruimte uit te breiden. 

- Een gebruiksvriendelijke interface en een krachtige zoekfunctie om e-mails te vinden. - Integratie met Google Drive, waardoor gebruikers bestanden kunnen bijvoegen aan e-mails. 

- Spam- en phishingfilter om ongewenste berichten te blokkeren.

De nadelen van Gmail zijn:

 - Sommige gebruikers vinden de advertenties in Gmail storend. 

- De beveiliging van Gmail is niet zo krachtig als die van andere e-mailservices.

 - De zoekfunctie is niet zo krachtig als die van andere e-mailservices.

Gmail is een van de meest populaire e-maildiensten ter wereld. Het is een goede optie voor zowel privé als zakelijke e-mail. Maar er zijn veel tips en trucs die gebruikers in staat stellen om het meeste uit hun Gmail-ervaring te halen. 

Hier zijn enkele van onze beste Gmail-tips om u te helpen meer productief te zijn met uw e-mail: 

1. Installeer de Gmail-app op uw mobiele apparaten. De officiële Gmail-app voor Android en iOS biedt een gemakkelijke manier om e-mails te bekijken, te beantwoorden en te beheren. U kunt ook filters instellen om bepaalde e-mails automatisch te sorteren en uw inbox te organiseren. 

2. Gebruik labels om uw e-mail te organiseren. Labels zijn een handige manier om uw e-mails te organiseren, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden. U kunt labels creëren voor verschillende onderwerpen, zoals persoonlijke e-mails, zakelijke e-mails, belangrijke e-mails, ongelezen e-mails, enzovoort.

3. Gebruik filters om uw e-mail te sorteren. U kunt filters instellen om e-mails automatisch in verschillende mappen te sorteren. Dit maakt het gemakkelijker om e-mails te vinden die u nodig hebt. Bovendien kunt u filters instellen om bepaalde e-mails automatisch te verwijderen of te markeren als gelezen. 

4. Geef prioriteit aan belangrijke e-mails. Met Gmail kunt u belangrijke e-mails markeren als ‘belangrijk’. Als gevolg hiervan zullen deze e-mails bovenaan uw inbox verschijnen, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden. 

5. Gebruik zoekopdrachten om e-mails te vinden. U kunt zoekopdrachten gebruiken om e-mails te zoeken op basis van datum, afzender, onderwerp, trefwoorden en meer. 6. Gebruik de agenda van Gmail om afspraken te beheren. Met de agenda van Gmail kunt u afspraken beheren en herinneringen instellen. U kunt ook een e-mail verzenden naar contactpersonen om hen uit te nodigen voor een vergadering. 

7. Gebruik Gmail-labels om uw inbox te organiseren. U kunt labels instellen voor verschillende onderwerpen, zoals persoonlijke e-mails, zakelijke e-mails, belangrijke e-mails, ongelezen e-mails, enzovoort. 

8. Gebruik de ‘Verzenden en Archiveren’-knop om e-mails te verzenden en te archiveren. Deze knop maakt het gemakkelijker om beantwoorde e-mails uit uw inbox te verwijderen, zodat u minder tijd hoeft te besteden aan het beheer van uw inbox. 

9. Gebruik de ‘Snooze’-optie om e-mails uit te stellen. Met de snooze-optie kunt u e-mails uitstellen tot een later tijdstip, zodat u er later aan kunt werken. 

10. Gebruik de ‘Verzenden als’-functie om e-mails naar andere e-mailadressen te verzenden. Met deze functie kunt u e-mails verzenden vanuit verschillende e-mailadressen, zodat u uw e-mails gemakkelijk kunt organiseren.

11. bonus lees onze blog over 6 slimme Gmail Tips om een Gmail pro te worden. 

Reactie plaatsen