Hoe voeg je een link toe aan een Instagram story?
15 december 2021 

Hoe voeg je een link toe aan een Instagram story?

Wil je graag een link toe voegen aan je Instagram story, maar heb je geen 10.000 volgers? Dan hebben wij goed nieuws. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk een link te delen in je stories met een link sticker.

Leer meer over hoe ook jij een link toe kan voegen aan je story!

Wat is er gebeurt met de swipe-up functie?

Voorheen konden er ook al links gedeeld worden op Instagram stories via de swipe-up functie. Maar alleen door accounts met meer dan 10.000 volgers of accounts met een blauw vinkje. Met een link kan je veel makkelijker mensen naar je website leiden. Veel merken en influencers hebben hier veel profijt van gehad. Maar de swipe-up functie gaat met pensioen. En een link toevoegen wordt nu mogelijk voor iedereen.

Dit is de vervanger van de swipe-up link. In plaats van een button onderaan je scherm, kan je een sticker plaatsen in je story. Story link stickers zijn de makkelijkste manier om volgers naar externe bronnen of producten te leiden. Het verkeer kan gevolgd worden via Instagram statistieken.

Volgens Instagram zijn er drie grote voordelen ten opzichte van de oude methode:

  1. Stickers zijn bekend en populair bij de meeste gebruikers. Zoals het toevoegen van muziek, vragen, locaties, polls en veel meer.
  2. Met stickers is er meer creativiteit mogelijk dan met de swipe-up link
  3. En het belangrijkste: met de stickers kunnen mensen reageren op een verhaal. Dit is met een swipe-up link niet mogelijk.

Instagram stories zijn 24 uur zichtbaar. Maar het toevoegen van een link draagt bij aan het groeien van je conversies, boosten van organische engagement en het maakt het makkelijker om content te delen met je volgers.

 

Zo voeg je een link sticker toe aan je verhaal. Het is niet anders dan andere stickers.

1. Maak een story met de media naar jouw keuze

2. Klik op het sticker icoontje boven in de balk

3. Druk op de link sticker

     1.  Voer de URL in

     2. Voeg eventueel een call to action toe (bijv. Lees meer)

4. Plaats de sticker op de gewenste plek en formaat

5. Klik op de sticker om de kleuren te veranderen

6. Het enige wat je nog hoeft te doen is je story posten!

Nog steeds moeite met het invoegen van de link sticker? Kijk dan deze tutorial.


Vergeet niet om je statistieken in de gaten te houden. Zo kan je analyseren welke aspecten wel en niet goed werken in je stories.

Extra manieren om verkeer naar je website te leiden

  1. Plaats een link in je bio: Zo is er altijd een link beschikbaar naar je website.
  2. Gebruik je DMs: Laat je volgers weten dat ze je een bericht kunnen sturen voor de directe link.
  3. Maak een pol: Deel content op je stories met een poll erin. Als mensen er op reageren kun je een link sturen. En dit geeft je ook meteen een goede reden om een gesprek te beginnen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ben je klaar om de volgende stap te nemen en wil je meer uit je marketing halen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Over de schrijver