The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: pensioen

Wat is een pensioen?

Een pensioen is een regeling die ervoor zorgt dat werknemers na hun pensioenleeftijd inkomsten ontvangen om van te leven. Werknemers bouwen tijdens hun werkzame leven pensioen op, wat een aanvulling vormt op hun AOW-uitkering van de overheid. Het pensioen kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals een basispensioen, aanvullend pensioen en partnerpensioen.

Het pensioen wordt meestal opgebouwd via een pensioenfonds of pensioenverzekeraar, die het geld belegt om rendement te behalen. Het opgebouwde pensioen wordt uitgekeerd op het moment dat iemand met pensioen gaat, meestal op 67-jarige leeftijd. De hoogte van het pensioen hangt af van de opbouw, het aantal dienstjaren en de financiële situatie van het pensioenfonds.

Het pensioenstelsel in Nederland is onderhevig aan veranderingen en hervormingen, omdat het huidige stelsel niet meer goed aansluit op de veranderende arbeidsmarkt en vergrijzing van de bevolking. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar mogelijkheden om meer flexibiliteit in te bouwen, zodat mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze dat willen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.