7 Instagram hacks die jij moet weten
22 december 2022 

7 Instagram hacks die jij moet weten


Instagram is een van de meest populaire sociale mediaplatforms ter wereld. Het is een geweldige manier om met je volgers te communiceren, je merk te promoten en je content te delen. Maar als je echt het meeste uit Instagram wilt halen, moet je de juiste hacks kennen. Hier zijn 7 Instagram hacks die je helpen om meer volgers te krijgen, betere content te maken en meer interactie te krijgen.

1. Gebruik hashtags om je content te verbeteren:

Hashtags zijn een geweldige manier om je content te verbeteren en meer mensen te bereiken. Door relevante hashtags toe te voegen aan je berichten, kun je ervoor zorgen dat mensen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp, jouw bericht vinden. Probeer ook lokale hashtags te gebruiken om de lokale gemeenschap op Instagram te bereiken.

2. Maak gebruik van geotagging:

Geotagging is een andere manier om meer mensen naar je berichten te leiden. Door een locatie toe te voegen aan je bericht, kunnen mensen die in de buurt wonen of interesse hebben in de locatie, jouw bericht vinden. Dit kan helpen bij het vergroten van de betrokkenheid bij jouw post en het verhogen van het aantal volgers dat je hebt.

3. Gebruik Instagram Stories:

Instagram Stories is een handige manier om met je volgers in contact te blijven en ze op de hoogte te houden van wat er bij jou gebeurt. Je kunt foto's en video's delen die slechts 24 uur beschikbaar zijn voor iedereen die ze bekijkt, waardoor ze extra interessant wordt voor volgers omdat ze weten dat ze snel moeten reageren als ze iets willen zien of reageren op wat er gebeurt.

4. Maak gebruik van video's:

Video's zijn echt populair op Instagram en als je goede video's maakt, kan dit helpen bij het verhogen van de betrokkenheid bij jouw post en het aantal volgers dat je hebt. Probeer verschillende soort video's uit zoals tutorials, Q&A-video's of vlogs om verschillende soortgelijk geïnteresseerde volgers aan te trekken naar jouw account.

5. Gebruik Instagram Live:

Met Instagram Live kun je live stream met al je volgers over alles wat er maar in jouw hoofd opkomt! Het is echt leuk om met hen in contact te blijven door live streams over verschillende onderwerpen zoals mode, beauty of lifestyle tips enzovoort! Dit kan helpen bij het verhogen van de betrokkenheid bij jouw post en het aantal volgers dat je hebt!

6. Maak gebruik van influencers:

Influencers zijn mensen met veel invloed op social media platforms zoals Instagram en door samenzwerking met hen kan dit helpen bij het verhogen van de betrokkenheid bij jouw post en het aantal volgers dat je hebt! Je kunt influencers inhuren om hun mening over product of diensten die door jou wordt aangebodene uitdrukken of promoties doormiddel van hun account!

7 . Gebruik InstaPods:

InstaPods is eigenlijk eenvoudigweg groepschats tussen twee of meer accounts waarin alle ledengelijkwaardig hun content delent! Het is echt handig als er veel accounts samengaan omdat dit helpt bij cross-promotie tussen alle accounts waardoor er meer interactie ontstaat tussen alle ledengelijkwaardig!

Tijd om aan de slag te gaan!

BOEM! Aan de hand van bovenstaande hacks benut jij straks alle mogelijkheden die Instagram jou biedt om je content beter vindbaar te maken voor onze doelgroep en daarnaast ook nog eens interactiever met hen in contact staan!

Als je bovenstaande hacks goed toepast, kan dit helpend zijn voor jouw groei op Instagram. Wil je meer uit jouw Instagram halen? Dan kan het interessant zijn om de mogelijkheden van Meta Ads te overwegen. Meer weten? Plan dan nu een gratis strategiegesprek in met een van onze specialisten. Tot snel!

Over de schrijver