The Ecom Agency blog

Betekenis: Blauw vinkje

Wat is een blauw vinkje?

Een blauw vinkje is een symbool in de vorm van een blauwe cirkel met een witte vinkje die naast de naam van een gebruiker staat. Dit symbool wordt vaak gebruikt op social media-platforms zoals Twitter, Facebook en Instagram om aan te geven dat het account van de gebruiker geverifieerd is.

Het blauwe vinkje duidt erop dat de identiteit van de gebruiker door het social media-platform is bevestigd en dat het account authentiek is. Dit kan nuttig zijn om te voorkomen dat valse accounts of neppe profielen worden gemaakt. Het kan ook helpen bij het opbouwen van vertrouwen tussen de gebruiker en zijn/haar volgers.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle social media-platforms het blauwe vinkje gebruiken en dat sommige platforms hun eigen methoden hebben voor het verifiëren van gebruikersaccounts.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.