The Ecom Agency Kennisbank

Ted Turner

Wie is Ted Turner?

Ted Turner is een Amerikaanse ondernemer en filantroop die vooral bekend staat als de oprichter van CNN, de eerste 24-uurs nieuwszender. Hij werd geboren op 19 november 1938 in Cincinnati, Ohio, als zoon van een billboard-eigenaar en een actrice.

Turner studeerde aan de Brown University, maar verliet deze voortijdig om het familiebedrijf over te nemen en uit te breiden. Hij investeerde later in verschillende ondernemingen, waaronder een televisiestation in Atlanta genaamd WTCG, dat later werd omgedoopt tot WTBS.

In 1980 lanceerde Turner CNN, de eerste 24-uurs nieuwszender, die later uitgroeide tot een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Hij richtte ook andere televisienetwerken op, waaronder TBS en TNT, en was mede-eigenaar van de Atlanta Braves, een Major League Baseball-team.

Turner is ook bekend om zijn filantropische werk. Hij heeft miljoenen dollars gedoneerd aan goede doelen, waaronder de Verenigde Naties en het Wereld Natuur Fonds. Hij heeft ook het Turner Endangered Species Fund opgericht om bedreigde diersoorten te beschermen.

Naast zijn zakelijke en filantropische werk heeft Turner ook een passie voor zeilen. Hij heeft meerdere keren deelgenomen aan de America's Cup en heeft zelfs een zeilboot genaamd Tenacious gebouwd, die hij gebruikte om de wereld rond te varen.

Turner heeft in de loop der jaren veel erkenning en prijzen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Presidential Medal of Freedom en de National Press Club's Fourth Estate Award. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke media-ondernemers van de 20e eeuw en zijn nalatenschap blijft tot op de dag van vandaag voortleven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.