The Ecom Agency kennisbank

Sean Parker

Wie is Sean Parker?

Sean Parker is een Amerikaanse zakenman en investeerder. Hij werd geboren op 3 december 1979 in Virginia en groeide op in de staat Pennsylvania. Hij is vooral bekend als mede-oprichter van Napster, een van de eerste peer-to-peer muziekdelingssites, en als voormalig president van Facebook.

De loopbaan van Sean Parker

Parker was nog een tiener toen hij Napster oprichtte samen met Shawn Fanning en John Fanning. Napster werd al snel populair en groeide uit tot een van de meest controversiële bedrijven van de jaren 90 vanwege de manier waarop het auteursrechten schond. Napster werd in 2001 gesloten als gevolg van een juridische strijd met de muziekindustrie.

Na Napster werd Parker betrokken bij verschillende andere bedrijven, waaronder Plaxo, een social media platform, en Causes, een online platform voor fondsenwerving en activisme. In 2004 ontmoette hij Mark Zuckerberg en werd hij de eerste president van Facebook. Hij speelde een belangrijke rol bij de groei van Facebook in de beginjaren en hielp bij het aantrekken van investeerders.

Het vermogen van Sean Parker

Het vermogen van Sean Parker wordt in 2023 wordt geschat op €2,6 miljard euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.