The Ecom Agency Kennisbank

Reid Hoffman

Wie is Reid Hoffman?

Reid Hoffman is een Amerikaanse ondernemer en durfkapitalist die vooral bekend is als mede-oprichter van LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerkplatform. Hij werd geboren in 1967 in Californië en groeide op in het zuiden van de staat.

Hoffman studeerde aan de Stanford University, waar hij zich specialiseerde in cognitieve wetenschappen en filosofie. Na zijn afstuderen werkte hij als productmanager bij verschillende tech-bedrijven voordat hij zijn eigen start-up oprichtte.

In 2002 was Hoffman een van de mede-oprichters van LinkedIn, samen met onder andere Jeff Weiner. Het platform groeide snel uit tot een van de meest gebruikte en waardevolle online tools voor professionele netwerken en werving. In 2016 werd LinkedIn overgenomen door Microsoft.

Naast zijn werk bij LinkedIn heeft Hoffman geïnvesteerd in verschillende andere start-ups en technologiebedrijven, waaronder Facebook, Zynga en Airbnb. Hij is ook mede-oprichter van Greylock Partners, een durfkapitaalbedrijf dat zich richt op investeringen in technologiebedrijven.

Hoffman wordt geprezen om zijn visie op technologie en ondernemerschap, en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen in de Amerikaanse tech-industrie. Hij is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van start-ups en innovatie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.