The Ecom Agency kennisbank

Pieter Zwart

Wie is Pieter Zwart?

Pieter Zwart is geboren in 1977 en is een Nederlandse ondernemer. Hij is een oprichter van Coolblue, de grootste online consumentenelektronicawinkel in Nederland. In 2011 werd hij door het tijdschrift Quote uitgeroepen tot meest succesvolle ondernemer van Nederland.

Het verhaal van Pieter Zwart

Zwart heeft zijn bekendheid dus vooral te danken aan de oprichting van zijn eigen bedrijf Coolblue in 1999. Het bedrijf begint op een zolderkamer in Rotterdam: de onderneming verkoopt dan alleen nog maar mp3-spelers. Pieter Zwart begint met mp3man.nl, samen met zijn studievrienden Paul de Jong en Bart Kuipers. Daarna verandert de naam in mp3shop.nl. Vandaag de dag is Coolblue de tweede webwinkel van Nederland met een omzet van 1,5 miljard euro in 2019. Ook heeft Coolblue winkels in België en is er sprake van een uitbreiding naar Duitsland. Pieter Zwart heeft zijn studievrienden uitgekocht en is zelf ook multimiljonair.

Wat is het vermogen van Pieter Zwart?

Het vermogen van Pieter Zwart wordt eind 2022 geschat op ongeveer €1,3 miljard euro. Dit vermogen komt voornamelijk uit zijn bedrijf Coolblue.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.