The Ecom Agency kennisbank

Per Sundin

Wie is Per Sundin?

Per Sundin is een Zweedse muziekexecutive en ondernemer. Hij werd geboren op 5 september 1959 in Borås, Zweden.

undin begon zijn carrière in de muziekindustrie als manager van verschillende Zweedse artiesten, waaronder Roxette en Ace of Base. Hij was ook medeoprichter van de platenmaatschappij Telegram Records, die later werd overgenomen door Warner Music.

In 2001 werd Sundin benoemd tot CEO van Universal Music Nordic, een van de grootste platenlabels in Scandinavië. Onder zijn leiding groeide het label uit tot een van de meest succesvolle in de regio, met artiesten als Avicii, ABBA en Zara Larsson in zijn stal. Hij werd ook geprezen voor zijn inzet voor het ontwikkelen van lokale talenten en het uitbrengen van Zweedse muziek op wereldniveau.

Sundin heeft ook verschillende ondernemingen opgericht en is betrokken bij de ontwikkeling van verschillende startende bedrijven. Hij is medeoprichter van het muziekstreamingplatform X5 Music Group en heeft ook geïnvesteerd in andere technologiebedrijven.

Het vermogen van Per Sundin

Het vermogen van Per Sundin wordt in 2022 geschat op ongeveer €1 miljoen euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.