The Ecom Agency kennisbank

Nassim Nicholas Taleb

Wie is Nassim Nicholas Taleb?

Nassim Nicholas Taleb is een Libanees-Amerikaanse essayist, statisticus en voormalig financieel handelaar, geboren op 1 januari 1960 in Amioun, Libanon. Hij staat bekend om zijn werk op het gebied van risicomanagement, statistiek en filosofie.

Taleb begon zijn carrière als financieel handelaar op Wall Street, waar hij werkte als optiehandelaar. Hij ontwikkelde een nieuwe methode voor risicobeheer, die hij beschreef in zijn boek "Dynamic Hedging". Later schreef hij nog enkele andere boeken over risicomanagement, waaronder "The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable", dat een bestseller werd.

In zijn werk combineert Taleb ideeën uit de statistiek, wiskunde, filosofie en literatuur, en bekritiseert hij de manier waarop de moderne maatschappij risico's beheert en onzekerheid negeert. Hij pleit voor een nieuw soort denken, dat hij "antifragiliteit" noemt, waarbij systemen niet alleen bestand zijn tegen verstoringen, maar er zelfs van profiteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.