The Ecom Agency Kennisbank

Mike Winkelmann

Wie is Mike Winkelmann?

Mike Winkelmann, beter bekend onder zijn pseudoniem Beeple, is een Amerikaanse digitaal kunstenaar en ontwerper. Hij is geboren op 20 mei 1981 in Charleston, South Carolina.

Winkelmann staat bekend om zijn unieke digitale kunstwerken en heeft in de loop der jaren een grote aanhang opgebouwd op sociale media en online platforms. Hij begon zijn carrière in de vroege jaren 2000 als webdesigner en ontwikkelde later zijn vaardigheden in digitale kunst en animatie.

In 2007 begon Winkelmann zijn project "Everydays", waarbij hij elke dag een digitaal kunstwerk creëert en deelt op sociale media. Dit project heeft hem wereldwijde bekendheid opgeleverd en heeft geleid tot verschillende samenwerkingen met merken en artiesten.

In maart 2021 verkocht Winkelmann zijn digitale kunstwerk "Everydays: The First 5000 Days" voor een recordbedrag van $69 miljoen op een veiling van het veilinghuis Christie's. Dit maakte hem de op twee na duurste levende kunstenaar ter wereld en zorgde voor een doorbraak in de wereld van digitale kunst.

Met zijn unieke stijl en vernieuwende benadering van digitale kunst is Mike Winkelmann een belangrijke figuur geworden in de wereld van kunst en technologie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.