The Ecom Agency Kennisbank

Kevin Systrom

Wie is Kevin Systrom?

Kevin Systrom is een Amerikaanse ondernemer en medeoprichter van Instagram, een van 's werelds grootste social media platforms voor het delen van foto's en video's. Hij werd geboren in 1983 in Massachusetts en groeide op in de buurt van Silicon Valley.

Systrom studeerde management science and engineering aan de Stanford University, waar hij zich bezighield met programmeerwerk en het ontwikkelen van mobiele apps. Na zijn afstuderen werkte hij kort bij Google voordat hij zijn eigen bedrijf oprichtte, waaruit Instagram voortkwam.

Samen met mede-oprichter Mike Krieger lanceerde Systrom Instagram in 2010. De app werd al snel populair vanwege zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, waarmee gebruikers foto's en video's kunnen delen met hun volgers. In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook, waar Systrom bleef werken als CEO van het bedrijf totdat hij in 2018 zijn ontslag indiende.

Naast zijn werk bij Instagram heeft Systrom ook geïnvesteerd in andere start-ups en technologiebedrijven. Hij wordt geprezen om zijn innovatieve ideeën en zijn vermogen om ze om te zetten in succesvolle bedrijven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.