The Ecom Agency Kennisbank

Kees Koolen

Wie is Kees Koolen?

Cornelis Petrus Henricus Maria (Kees) Koolen (Bergeijk, 19 augustus 1965) is een Nederlandse ondernemer, investeerder en rally-racer.

Verhaal Kees Koolen

Koolen volgde een studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, maar heeft deze niet afgemaakt. In plaats daarvan begon hij zijn eigen bedrijf als adviseur voor verschillende bedrijven.

In 1997 werd Koolen een investeerder in Booking.com, dat in 1996 was opgericht als bookings.nl. Hij diende als CEO van Booking.com van 2001 tot 2011. Onder zijn leiding werd Booking.com in 2005 voor €110 miljoen verkocht aan Priceline. In 2017 gaf Koolen aan dat de verkoop geen goede beslissing was geweest voor de Nederlandse economie.

In 2010 investeerde Koolen in Super B, een producent van lithium-batterijen, en werd daar ook eigenaar van. Super B fuseerde in 2018 met Lithium Werks, waarmee Koolen zich nu richt op de productie van zware batterijen voor elektrische voertuigen, waaronder boten, treinen en heftrucks. Hij haalde €1,6 miljard op bij investeerders om een batterijenfabriek in China te bouwen, maar later werd bekend dat dit plan niet doorging.

Sinds 2012 heeft Koolen ook persoonlijke investeringen gedaan in verschillende bedrijven, waaronder BoaConsulta, Marerua Ltd, GetYourGuide, behaview, Cloakroom, Hardt Hyperloop en Holidu. In oktober 2020 nam Koolen Industries zonnepaneleninstallateur BeSolar over.

Naast zijn carrière in het bedrijfsleven neemt Koolen ook sinds 2009 deel aan de Dakar-rally, behalve in 2019. Hij heeft deelgenomen in alle categorieën, waaronder motor, auto, quad, truck en SSV.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.