The Ecom Agency Kennisbank

John Jacob Astor

Wie is John Jacob Astor?

John Jacob Astor was een bekende ondernemer en vastgoedontwikkelaar uit de Verenigde Staten, geboren in 1763 en overleden in 1848. Hij was een van de rijkste mannen ter wereld tijdens zijn leven, vooral vanwege zijn investeringen in onroerend goed en de handel in bont. Astor richtte ook de American Fur Company op, die een monopolie had op de bonthandel in de Verenigde Staten.

Astor werd geboren in Duitsland en emigreerde op 20-jarige leeftijd naar Amerika, waar hij zijn fortuin vergaarde door te investeren in onroerend goed in New York City. Hij werd ook een belangrijke speler in de bonthandel en bezat verschillende schepen die bont vervoerden naar Europa.

In 1811 richtte Astor de American Fur Company op, die een belangrijke rol speelde in de bonthandel in de Verenigde Staten en Canada. De onderneming had een monopolie op de bonthandel in de Verenigde Staten en exploiteerde verschillende handelsposten in het hele land.

Astor stond bekend om zijn filantropie en schonk grote sommen geld aan goede doelen en maatschappelijke projecten. Hij financierde onder andere de oprichting van de Astor Library in New York City, die later opging in de New York Public Library.

Astor overleed op 84-jarige leeftijd in New York City en werd begraven op de begraafplaats van de Trinity Church. Zijn nalatenschap werd verdeeld onder zijn kinderen, die zijn zaken voortzetten en de familie-Astor een van de invloedrijkste en rijkste families van Amerika maakten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.