The Ecom Agency kennisbank

John D. Rockefeller

Wie is John D. Rockefeller?

John D. Rockefeller was een Amerikaanse zakenman en filantroop die bekend staat als een van de rijkste mensen in de moderne geschiedenis. Hij werd geboren op 8 juli 1839 in Richford, New York en stierf op 23 mei 1937 in Ormond Beach, Florida.

Rockefeller begon zijn carrière als boekhouder voordat hij zijn eigen oliebedrijf oprichtte, Standard Oil Company. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een van de grootste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Rockefeller werd bekend om zijn zakelijke tactiek van het opkopen van concurrenten en het beheersen van de olie-industrie, en hij werd berucht om zijn rijkdom en macht.

Naast zijn zakelijke succes stond Rockefeller bekend om zijn filantropie. Hij schonk aanzienlijke bedragen aan goede doelen en richtte verschillende instellingen op, waaronder de Rockefeller Foundation, die zich richtte op medisch onderzoek, onderwijs en openbare gezondheid. Hij geloofde sterk in de kracht van onderwijs en streefde ernaar om zijn geld te gebruiken om de samenleving te verbeteren.

Het vermogen van John D. Rockefeller

Het vermogen van John D. Rockefeller wordt in 2023 geschat op ongeveer €1.4 miljard euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.