The Ecom Agency kennisbank

Jitse Groen

Wie is Jitse Groen?

Jitse Groen (2 juni 1978) is de oprichter van het eerste en grootste bestelplatform van Nederland, Thuisbezorgd.nl. Jitse is momenteel CEO bij Just eat takeaway en veroverd land na land met zijn slimme overname strategieën.

Het verhaal van Jitse Groen

Jitse Groen richtte in 2000, op 21-jarige leeftijd, Thuisbezorgd.nl op nadat hij tijdens een familiefeest eten wilde laten bezorgen, maar opmerkte dat dit alleen door pizzeria's werd gedaan. Nadat het bedrijf in circa 10 jaar tijd de grootste maaltijd bezorgdienst in Nederland werd, nam het met behulp van durfkapitaal concurrenten in het buitenland over. In 2017 was Groen volgens Quote magazine de rijkste self-made miljonair jonger dan 40 en in 2018 zou Groen miljardair zijn.

Wat is het vermogen van Jitse Groen?

Het vermogen van Jitse Groen wordt geschat op ongeveer €1,2 miljard euro (2023), .Dit bedrag is goed voor een 34ste plek in de quote 500. Het vermogen van Jitse is voornamelijk te danken aan zijn bedrijf Thuisbezorgd.nl. Binnen Takeway is hij grootaandeelhouder en strijkt dus aardig wat dividend op. De afgelopen jaren waren echter niet de meest succesvolle jaren voor Takeaway. De coronacrisis heeft er aardig in gehakt en Takeaway.com investeert een flink gedeelte van zijn winst om te groeien in andere landen.Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.