The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Dividend

Wat is dividend?

Dividend is een deel van de winst van een bedrijf dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Het is een vorm van financiële beloning voor het bezitten van aandelen in een bedrijf. Het dividend wordt meestal uitgekeerd in contanten, maar kan ook in de vorm van aandelen of andere activa worden uitgekeerd.

Dividend wordt bepaald door de raad van bestuur van het bedrijf en wordt meestal uitgekeerd op basis van het aantal aandelen dat een aandeelhouder bezit. Het dividendrendement, dat wordt berekend door het jaarlijkse dividend te delen door de aandelenkoers, is een belangrijke indicator voor beleggers bij het bepalen van de aantrekkelijkheid van een aandeel.

Bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, worden vaak gezien als stabiele en betrouwbare investeringen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.