The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Overname

Wat is een overname?

Een overname (of overnamebod) is een zakelijke transactie waarbij een bedrijf besluit om een meerderheidsbelang of alle aandelen van een ander bedrijf te verwerven, waardoor het de controle krijgt over dat bedrijf. Bij een overname wordt het overgenomen bedrijf onderdeel van het overnemende bedrijf en verandert de eigendomsstructuur van het bedrijf.

Overnames kunnen verschillende redenen hebben, zoals het vergroten van marktaandeel, het verbeteren van de concurrentiepositie, het verwerven van nieuwe klanten of producten, of het realiseren van kostenbesparingen door bijvoorbeeld synergievoordelen. Overnames kunnen worden gefinancierd met eigen vermogen, schuldfinanciering of een combinatie van beide.

Er zijn verschillende manieren waarop een overname kan plaatsvinden, zoals een vijandelijke overname (wanneer het overgenomen bedrijf niet wil worden overgenomen), een vriendelijke overname (wanneer het overgenomen bedrijf instemt met de overname), of een management buy-out (wanneer het management van het overgenomen bedrijf de aandelen verwerft en zo het bedrijf overneemt).

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.