The Ecom Agency kennisbank

Francoise Bettencourt Meyers

Wie is Francoise Bettencourt Meyers?

Francoise Bettencourt Meyers is geboren op 10 juli 1953 in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk. Haar vader was de Franse politicus André Bettencourt en haar moeder was Liliane Bettencourt, de erfgename van het L'Oréal-imperium en de rijkste vrouw ter wereld tot haar dood in 2017.

Bettencourt Meyers studeerde rechten aan de Universiteit van Nanterre en voltooide ook een graad in Joodse studies aan de École pratique des hautes études. Na haar afstuderen werkte ze als redacteur bij het uitgeversbedrijf Editions Saint-Germain-des-Prés.

In 1987 trouwde ze met Jean-Pierre Meyers, een joodse bankier en voormalig topman van Téthys, een vastgoed- en financieringsbedrijf. Samen hebben ze twee kinderen, Nicolas en Jean-Victor.

Gerespecteerd auteur

Bettencourt Meyers is een gerespecteerd schrijver en heeft verschillende boeken geschreven over het jodendom en de bijbel, waaronder "De bijbel, wat zegt hij ons?" en "De joden". Ze is ook de voorzitter van de Bettencourt Schueller Foundation, die in 1987 werd opgericht om wetenschappelijk onderzoek, kunst en cultuur te ondersteunen.

Een van de rijkste vrouwen ter wereld

Als een van de rijkste vrouwen ter wereld heeft Bettencourt Meyers zich ook actief betrokken bij filantropische activiteiten. Zo heeft ze in 2008 de Bettencourt Meyers Family Foundation opgericht, die zich richt op het verbeteren van de levens van kwetsbare mensen en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Vermogen van Bettencourt Meyers

In 2017 erfde Bettencourt Meyers de meerderheid van het vermogen van haar moeder, waardoor ze de rijkste vrouw ter wereld werd met een vermogen van meer dan: $40 miljard. Ze is ook een van de rijkste mensen ter wereld en staat regelmatig op de Forbes-lijst van miljardairs. Ondanks haar enorme fortuin blijft Bettencourt Meyers over het algemeen uit de schijnwerpers en houdt ze een laag profiel.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.