The Ecom Agency kennisbank

Christian Dior

Wie is Christian Dior?

Christian Dior was een Franse modeontwerper en oprichter van het modehuis Christian Dior. Hij werd geboren op 21 januari 1905 in Normandië, Frankrijk en groeide op in een welgestelde familie. Na zijn studie politieke wetenschappen begon hij zijn carrière in de kunsthandel.

Oprichter Christian Dior

In 1946, na de Tweede Wereldoorlog, richtte Dior zijn eigen modehuis op en presenteerde zijn eerste collectie. Deze collectie, die bekend werd als de "New Look", was een groot succes en vestigde zijn reputatie als modeontwerper. De New Look collectie stond bekend om zijn vrouwelijke silhouetten, met smalle tailles en volle rokken.

Dior breidde zijn bedrijf uit met parfums, accessoires en andere producten. Zijn modehuis werd al snel een van de belangrijkste in de modewereld. Dior overleed op 52-jarige leeftijd in 1957, maar het modehuis dat hij oprichtte, leeft voort als een van de meest invloedrijke en iconische merken in de modegeschiedenis.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.