The Ecom Agency Kennisbank

Charles Schwab

Wie is Charles Schwab?

Charles Schwab is een Amerikaanse ondernemer en filantroop, geboren op 29 juli 1937 in Sacramento, Californië. Hij is vooral bekend als de oprichter van de Charles Schwab Corporation, een toonaangevende beleggingsmakelaar en -adviseur.

Schwab groeide op in Sacramento en studeerde af aan de Stanford Universiteit met een diploma in economie in 1959. Na zijn afstuderen werkte hij bij diverse financiële instellingen, waaronder Merrill Lynch en de beleggingsbanken Charles Co. en Donaldson, Lufkin & Jenrette.

In 1971 richtte Schwab zijn eigen bedrijf op, dat aanvankelijk als een traditionele beleggingsmakelaar opereerde. In 1975 introduceerde hij echter een nieuw concept dat de manier waarop beleggers handelden, volledig veranderde: hij ontwikkelde een geautomatiseerd handelssysteem dat klanten in staat stelde hun eigen transacties uit te voeren tegen lagere kosten dan bij traditionele makelaars.

Dit concept, dat bekend staat als "discount brokerage", was revolutionair en maakte Schwab's bedrijf snel tot een van de grootste en meest winstgevende beleggingsmakelaars ter wereld. Vandaag de dag is de Charles Schwab Corporation een van de grootste beleggingsbedrijven ter wereld, met meer dan 30 miljoen klanten en meer dan $ 6 biljoen aan beheerd vermogen.

Schwab staat ook bekend om zijn filantropische werk, met name op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Hij heeft verschillende organisaties opgericht en gefinancierd, waaronder de Charles and Helen Schwab Foundation en de Schwab Charitable Fund.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.