The Ecom Agency kennisbank

Ajay Banga

Wie is Ajay Banga?

Ajay Banga is een Indiaas-Amerikaanse zakenman en voormalig CEO van Mastercard, een van de grootste betalingsverwerkers ter wereld.

Banga werd geboren in India in 1960 en studeerde af aan het Delhi University College of Arts and Commerce met een bachelor in economie. Hij behaalde later een MBA aan de Indian Institute of Management, Ahmedabad.

De CEO van Mastercard

Banga begon zijn carrière bij Nestle India en werkte later bij Citibank in India voordat hij in 1996 bij Citigroup kwam. Hij werkte daar meer dan een decennium en bekleedde verschillende leidinggevende functies voordat hij in 2009 bij Mastercard kwam als president en COO. In 2010 werd hij benoemd tot CEO van Mastercard, een positie die hij bekleedde tot 2021.

Als CEO van Mastercard heeft Banga het bedrijf geleid door een periode van groei en expansie, waarbij hij zich richtte op het ontwikkelen van digitale en mobiele betalingsoplossingen en het uitbreiden van de aanwezigheid van Mastercard in opkomende markten. Hij heeft ook de nadruk gelegd op het bevorderen van financiële inclusie en het ondersteunen van ondernemerschap en economische ontwikkeling wereldwijd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.