The Ecom Agency blog

Betekenis: Operationele manager (COO)

Wat is een operationele manager?

Een operationele manager is een persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van de dagelijkse operationele activiteiten van een organisatie. Deze persoon heeft meestal een brede scope en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën om de operationele efficiëntie van de organisatie te verbeteren.

Een operationele manager heeft de taak om toezicht te houden op de operationele processen van de organisatie. Dit omvat het beheren van productieprocessen, het plannen en coördineren van logistiek, het beheren van de voorraad en het ontwikkelen van efficiëntere processen.

Een belangrijke verantwoordelijkheid van een operationele manager is het ontwikkelen van operationele strategieën om de organisatie te laten groeien en bloeien. Dit omvat het identificeren van operationele knelpunten, het ontwikkelen van verbeteringsplannen en het implementeren van veranderingen in de organisatie.

Een operationele manager heeft ook de taak om de operationele prestaties van de organisatie te monitoren. Dit omvat het opstellen van KPI's (Key Performance Indicators) om de prestaties te meten en het identificeren van gebieden waar verbeteringen nodig zijn.

Daarnaast is een operationele manager verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van het operationele team. Dit omvat het trainen van medewerkers, het beheren van prestaties en het zorgen voor een veilige en productieve werkomgeving.

Kortom, een operationele manager is een ervaren en veelzijdige leider die verantwoordelijk is voor het beheer van de dagelijkse operationele activiteiten van een organisatie. Deze persoon werkt nauw samen met andere leidinggevenden en medewerkers om ervoor te zorgen dat de organisatie haar operationele doelen bereikt en groeit.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.