The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Rentabiliteit

Wat is rentabiliteit?

Rentabiliteit is de mate waarin een belegging of activa rendement oplevert in vergelijking met de initiële investering. Rentabiliteit is een belangrijke indicator voor beleggers en investeerders die willen weten hoe winstgevend hun investering is en hoe snel ze hun investering terug kunnen verdienen.

Er zijn verschillende manieren om de rentabiliteit van een belegging of activa te berekenen, afhankelijk van de specifieke situatie. Enkele van de meest gebruikte methoden om rentabiliteit te berekenen zijn:

Jaarlijks rendement: dit is het percentage van de initiële investering dat elk jaar verdient wordt.

Intern rendement: dit is het percentage van de initiële investering dat verdient wordt tijdens de periode van de investering.

Rendement op investering (ROI): dit is het totale rendement op de initiële investering, uitgedrukt als een percentage.

Rendement op vermogen (ROE): dit is het rendement op het eigen vermogen van een bedrijf, uitgedrukt als een percentage.

Het is belangrijk om te onthouden dat rentabiliteit niet het enige criterium is voor het beoordelen van de waardevolheid van een belegging of activa. Beleggers en investeerders moeten ook andere factoren, zoals liquiditeit, solvabiliteit, risico en markttrends, overwegen bij het beoordelen van de waardevolheid van een investering.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.