The Ecom Agency blog

Betekenis: Lorem ipsum

Lorem ipsum is plaatsvervangende tekst, ook wel opvultekst of dummy tekst genoemd, die vaak wordt gebruikt om de grafische elementen van een document, webdesign of visuele presentatie te demonstreren. Het is een vorm van 'greeking' waarmee ontwerpers en redacteuren zich kunnen concentreren op de visuele weergave van een pagina of document zonder te worden afgeleid door de betekenis van de tekst. Lorem ipsum is afgeleid van de Latijnse uitdrukking "dolorem ipsum", wat zich vertaalt naar "pijn zelf".

Lorem ipsum is ontstaan in de 16e eeuw toen een drukker een onleesbaar stuk Latijnse tekst gebruikte om een lettertype te testen. Het stuk dat hij gebruikte werd later bekend als Lorem Ipsum en is nog steeds een van de meest gebruikte stukken tekst bij het maken van voorbeeldteksten. In de loop der jaren zijn er verschillende versies van Lorem Ipsum ontstaan met verschillende versies van dezelfde tekst.

De standaaardversie van lorem ipsum die het meest gebruikt wordt is als volgt:

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

1. Lorem ipsum teksten zijn een snelle en gemakkelijke manier om een ruwe opmaak van een webpagina of document te maken. 

2. Lorem ipsum teksten zijn handig om te gebruiken als plaatshouders voor inhoud terwijl je aan de inhoud werkt. 

3. Lorem ipsum teksten helpen ontwerpers betere pagina's te maken door focus te leggen op opmaak, afbeeldingen en interactieve elementen. 

4. Lorem ipsum teksten verbergen de echte inhoud terwijl de concepten getest worden. 

5. Lorem ipsum teksten helpen beoordelaars om te focussen op concepten en ontwerpen, in plaats van de inhoud.

Reactie plaatsen