The Ecom Agency blog

Betekenis: GIF

Wat is een GIF?

GIFjes, ook wel Graphics Interchange Format genoemd, is een bestandsindeling voor het opslaan van afbeeldingen. Bestanden in dit formaat hebben de extensie .gif.

Dankzij compressietechnieken zijn GIF-afbeeldingen relatief klein. Het formaat wordt ook veel gebruikt op websites.

Een beperking van de manier waarop afbeeldingen in GIF-formaat worden gecomprimeerd (verkleind), is dat er maar een beperkt aantal kleuren kan worden gebruikt. Per afbeelding kan een palet worden gedefinieerd en gebruikt van maximaal 256 kleuren. De compressietechniek is mede hierdoor vooral geschikt voor grafische afbeeldingen die bestaan uit grotere vlakken van dezelfde kleur. Met name bij foto’s treedt veel kwaliteitsverlies op, zodat hiervoor meestal wordt uitgeweken naar bijvoorbeeld JPEG.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.