Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Alles over Whatsapp

Wat is Whatsapp?

WhatsApp is een gratis mobiele messaging-app die gebruikers in staat stelt om berichten te sturen en te bellen met individuen of groepen over de hele wereld. De app biedt een eenvoudig platform voor gratis communicatie en is beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone.

Wat is Whatsapp Web?

WhatsApp Web is een optie voor gebruikers van WhatsApp om berichten te sturen via hun webbrowser. Het is een uitbreiding van de mobiele app en het maakt het mogelijk om berichten te versturen en te ontvangen zonder dat je je telefoon bij je hebt.

Inloggen op Whatsapp Web

Ga op je computer naar web.whatsapp.com. Om in te loggen op Whatsapp Web, moet je je Whatsapp-app openen op je smartphone en naar het menu gaan. Kies vervolgens voor 'Whatsapp Web' en scan de qr-code die op je computerscherm verschijnt met de camera van je telefoon. Als de qr-code goed is gescand, ben je ingelogd op Whatsapp Web.

Hoe lang bestaat Whatsapp?

WhatsApp is opgericht door Jan Koum en Brian Acton in 2009. WhatsApp is gekocht door Facebook (Meta) op 19 februari 2014 voor maar liefst 19 miljard dollar met toen nog slechts 55 werknemers.

Hoe maak je stickers op Whatsapp?

WhatsApp heeft geen ingebouwde stickerfunctie. Als je stickers wilt gebruiken in je berichten, moet je een derde partij-app installeren. Er zijn verschillende apps beschikbaar in de App Store of Google Play Store waarmee je stickers kunt maken en delen. Je kunt bijvoorbeeld Sticker Maker of Sticker Studio gebruiken.

Hoe gebruik je Whatsapp op een Apple Watch?

Het gebruik van Whatsapp op een Apple Watch is vrij eenvoudig. Allereerst moet je de app downloaden op je Apple Watch. Ga hiervoor naar de App Store op je Apple Watch en zoek naar de Whatsapp-app. Zodra je deze hebt gedownload, kun je de app openen en je account aanmelden. Als je bent ingelogd, kun je berichten versturen en ontvangen, oproepen starten en media-items zoals foto's en video's versturen.

Wat is Whatsapp Business?

WhatsApp Business is een gratis Android-app die bedrijven helpt bij het opzetten en beheren van hun communicatie met klanten via WhatsApp. Het biedt bedrijven verschillende manieren om met klanten te communiceren, waaronder chatbots, autoresponders, profielinformatie en meer. De app kan ook worden gebruikt om producten en diensten te promoten, contacten te verzamelen en statistieken bij te houden.

Tips voor een goede profielfoto op Whatsapp

  1. Kies een foto die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Kies een foto die jouw persoonlijkheid en interesses weerspiegelt.
  2. Kies een foto die uniek en interessant is. Kies een foto die je van anderen onderscheidt.
  3.  Kies een foto die helder en duidelijk is. Zorg dat de foto scherp is en er geen vervagingen zijn.
  4. Kies een foto waaruit je lach stralen. Een lachende foto zorgt ervoor dat mensen je meteen een sympathieke vibe geven.
  5. Kies een foto die je geschikt vindt voor publieke delen. Kies een foto die je op social media zou willen delen.
  6. Kies een foto die je gemakkelijk kan aanpassen. Zorg ervoor dat je de foto gemakkelijk kan toevoegen of aanpassen als je account wordt geüpdatet.

Hoe verwijder je een Whatsapp bericht?

Je kunt een Whatsapp bericht verwijderen door het bericht aan te raken en te houden totdat je een menu ziet. Kies vervolgens voor de optie 'Bericht verwijderen'. Je kunt ervoor kiezen om het bericht alleen voor jezelf te verwijderen of voor iedereen in de chat. Als je het bericht voor iedereen verwijdert, zullen alle andere deelnemers de melding krijgen dat het bericht is verwijderd.

Hoe gebruik je Whatsapp (video)

Wat is het verdienmodel van Whatsapp?

WhatsApp verdient geen geld aan zijn gebruikers. Het bedrijf verdient geld door middel van data die door Meta verzamelt wordt die gebruikers kunnen inzetten voor het gebruik van Facebook & Instagram advertenties. Ook verdient WhatsApp geld door bedrijven toegang te geven tot zijn API's (Application Programming Interface), waardoor bedrijven de mogelijkheid krijgen hun services aan te bieden via de app.

Facebook adverteren via Whatsapp?

Helaas is adverteren op Whatsapp nog niet mogelijk. Het verzameld enkel veel data voor het effectiever inzetten van Facebook & Instagram ads. Wij van The Ecom Agency zijn een online marketingbureau gespecialiseerd in e-commerce met veel ervaring met onder andere adverteren op Facebook. Founder van The Ecom Agency Auke de Geus zette zijn eerste Facebook ads live in 2015 voor zijn kledingmerk Ballin Amsterdam. Bekijk onze Facebook ads pagina voor meer info of plan hier een gratis strategiegesprek in om de mogelijkheden voor jouw onderneming op TikTok te bespreken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.