The Ecom Agency blog

Betekenis: Editorial

Wat is een editiorial?

Een editorial (ook wel hoofdredactioneel commentaar genoemd) is een artikel in een krant, tijdschrift of ander publicatie medium, waarin de redactie haar eigen mening of standpunt over een bepaald onderwerp of gebeurtenis uit. Een editorial wordt vaak gepubliceerd op de opiniepagina's of voorpagina van een publicatie en geeft de lezer inzicht in de opvattingen en overtuigingen van de uitgever.

Een editorial kan bijvoorbeeld worden gebruikt om politieke of sociale kwesties te bespreken, om het beleid van een regering te bekritiseren of om een controversiële gebeurtenis te analyseren. Het is gebruikelijk dat de editorial wordt geschreven in een formele en objectieve stijl, maar de schrijver geeft wel duidelijk zijn of haar eigen mening of standpunt weer.

Editorials spelen een belangrijke rol in de journalistiek en de media, omdat ze een platform bieden voor de uitgever om zijn of haar eigen standpunt over belangrijke onderwerpen te communiceren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.