wat is ecosia

Wat is Ecosia?


Ecosia is een zoekmachine die zich richt op duurzaamheid en milieubehoud. Het is opgericht met als doel geld te genereren voor boomplantprojecten over de hele wereld door middel van advertentie-inkomsten die worden gegenereerd door zoekopdrachten van gebruikers.

Wat kan jij met Ecosia?


Met Ecosia kunnen gebruikers online zoeken naar informatie, net als met andere zoekmachines zoals Google of Bing. Het belangrijkste verschil is echter dat Ecosia een deel van de advertentie-inkomsten gebruikt om bomen te planten op locaties waar herbebossing nodig is. Dus elke keer dat je zoekt met Ecosia, draag je indirect bij aan de strijd tegen klimaatverandering en ontbossing.


Hoe werkt Ecosia?


Ecosia genereert inkomsten door advertenties weer te geven naast de zoekresultaten. Wanneer gebruikers op deze advertenties klikken, ontvangt Ecosia een deel van de opbrengst, die vervolgens wordt gebruikt om bomen te planten. Ecosia publiceert regelmatig transparante financiële rapporten waarin wordt getoond hoeveel geld er is gegenereerd en hoeveel bomen er zijn geplant. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om de impact van hun zoekopdrachten te volgen en te zien hoeveel bomen er zijn geplant dankzij hun gebruik van Ecosia.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.