The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Contentkalender

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een planningstool om de creatie en distributie van content, zoals blogposts, social media updates, e-mailnieuwsbrieven en andere marketingmaterialen, te organiseren en te plannen. Het doel van een contentkalender is om ervoor te zorgen dat de juiste content op het juiste moment wordt geproduceerd en gepubliceerd, om specifieke bedrijfsdoelen te bereiken.

Hoe maak je een contentkalender?

Om een contentkalender te maken, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Bepaal je doelen: Bepaal eerst je bedrijfsdoelen en hoe je met je content wilt bijdragen aan het behalen van deze doelen.
  2. Kies je kanaal: Bepaal welke kanalen je wilt gebruiken om je content te delen, zoals blog, social media, e-mail en andere.
  3. Identificeer je doelgroep: Bepaal wie je doelgroep is en wat hen interesseert, zodat je relevante en aantrekkelijke content kunt maken.
  4. Plan je onderwerpen: Bedenk welke onderwerpen je wilt bespreken en wanneer ze het meest relevant zijn voor je doelgroep.
  5. Maak een kalender: Gebruik een spreadsheet of een speciaal contentkalendersysteem om je onderwerpen en doelen te organiseren.
  6. Maak een redactionele planning: Bepaal wie verantwoordelijk is voor de creatie van de content en wanneer deze moet worden gepubliceerd.
  7. Bewerk en volg de kalender op: Bewerk en volg de kalender op om ervoor te zorgen dat je op schema blijft en je doelen bereikt.

Het creëren van een contentkalender is een belangrijke stap in het organiseren van je contentmarketing en het waarborgen van consistentie en efficiëntie in je aanpak

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.