The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Consistentie

Wat is consistentie?

Consistentie is een psychologisch concept dat verwijst naar de neiging van mensen om hun gedrag en overtuigingen in overeenstemming te houden met elkaar en met hun eigen waarden en normen. Het houdt in dat mensen zichzelf zien als consistent en coherent, en dat zij ernaar streven om hun gedrag en overtuigingen te rechtvaardigen en te verklaren.

Consistentie is belangrijk in de sociale interactie, omdat het helpt om een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid te creëren. Als mensen consistent zijn in hun gedrag en overtuigingen, zijn anderen eerder geneigd om hen te vertrouwen en respecteren.

Consistentie kan ook worden toegepast in de marketing, waar bedrijven proberen om de consistentie tussen hun merk en hun boodschap te behouden. Door een consistente boodschap te communiceren, kunnen bedrijven hun merkimago versterken en een sterke band opbouwen met hun klanten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.