The Ecom Agency Kennisbank

BTW

Wat is BTW?

BTW staat voor 'Belasting over de Toegevoegde Waarde' en is een belasting die wordt geheven op de verkoop van goederen en diensten. In Nederland wordt de BTW ook wel 'Omzetbelasting' genoemd.

De BTW wordt geheven op elke stap in de productie- en distributieketen, dus van de grondstofproducent tot de detailhandelaar. Bij elke stap wordt er BTW toegevoegd aan de prijs van het product of de dienst. De uiteindelijke consument betaalt de BTW als onderdeel van de prijs die hij of zij betaalt voor het product of de dienst.

De hoogte van de BTW verschilt per land en kan ook verschillen per product of dienst. In Nederland zijn er drie verschillende tarieven van BTW: het hoogste tarief van 21% voor de meeste goederen en diensten, het verlaagde tarief van 9% voor bepaalde producten en diensten, zoals voedsel, water, geneesmiddelen en boeken, en het nultarief van 0% voor bijvoorbeeld internationale handel en bepaalde financiële diensten.

Bedrijven die BTW in rekening brengen op hun producten of diensten zijn verplicht om deze BTW af te dragen aan de Belastingdienst. Ze kunnen de BTW die ze betalen aan hun leveranciers aftrekken van de BTW die ze ontvangen van hun klanten, zodat ze uiteindelijk alleen BTW hoeven af te dragen over de toegevoegde waarde die ze zelf hebben gecreëerd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.