The Ecom Agency blog

Betekenis: Brand-awareness

Wat is brand-awareness?

Brand-awareness, of merkbekendheid in het Nederlands, verwijst naar de mate waarin consumenten een bepaald merk herkennen en kunnen identificeren. Het is een belangrijke factor in het opbouwen van een sterk merk en het vergroten van de loyaliteit van klanten.

Er zijn verschillende manieren om brand-awareness te meten, zoals het uitvoeren van marktonderzoek naar de bekendheid van een merk onder consumenten, het volgen van de sociale media activiteiten van een merk en het monitoren van de vermeldingen van een merk in de media.

Het vergroten van de brand-awareness kan worden bereikt door verschillende marketingstrategieën toe te passen, zoals het gebruik van sociale media, influencer marketing, zoekmachine optimalisatie en het plaatsen van advertenties op relevante websites en platforms.

Een hoge brand-awareness kan leiden tot een hogere omzet, omdat consumenten eerder geneigd zijn om producten of diensten te kopen van een merk dat zij kennen en vertrouwen. Bovendien kan het leiden tot mond-tot-mondreclame en positieve aanbevelingen, wat de groei van het merk verder kan stimuleren.

Kortom, brand-awareness verwijst naar de mate waarin consumenten een bepaald merk herkennen en kunnen identificeren. Het vergroten van de brand-awareness kan worden bereikt door verschillende marketingstrategieën toe te passen, en het hebben van een hoge brand-awareness kan leiden tot een hogere omzet en positieve aanbevelingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.