Betekenis: Reader functie

Wat is de reader functie?

De Reader-functie in Safari is een handige tool die beschikbaar is op Macs, iPhones en iPads. Wanneer je op een webpagina bent met artikelen of blogposts, kan de Reader-functie je helpen om de belangrijkste inhoud op een gemakkelijk leesbare manier te bekijken, zonder afleidingen zoals advertenties, zijbalken en andere niet-essentiële elementen op de pagina. Het biedt een schone, gestroomlijnde leeservaring met grotere tekst en aangepaste opmaak, wat vooral handig is op kleinere schermen zoals die van iPhones en iPads.

Je kunt de Reader-functie activeren door op het pictogram met de tekstballon te klikken dat zich links van de adresbalk bevindt wanneer je een pagina laadt in Safari. Als alternatief kun je ook Command + Shift + R gebruiken op een Mac of tikken op de Reader-knop in de adresbalk op een iPhone of iPad. De Reader-functie is vooral handig voor het snel doorlezen van lange artikelen of blogposts zonder afgeleid te worden door overbodige elementen op de pagina.