The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Monetaire beleid

Wat is en monetaire beleid?

Monetair beleid is het beleid van een centrale bank om de hoeveelheid geld in omloop te beheersen en de rentetarieven te reguleren om de economie te beïnvloeden. Het wordt uitgevoerd door de centrale bank van een land of regio, zoals de Europese Centrale Bank of de Federal Reserve in de Verenigde Staten.

Het doel van monetair beleid is om de economische groei te stimuleren of te vertragen, de inflatie te beheersen en de werkgelegenheid te bevorderen. De centrale bank kan bijvoorbeeld de rentetarieven verhogen om inflatie te voorkomen of de rentetarieven verlagen om de economische groei te stimuleren en de werkgelegenheid te bevorderen.

Een ander instrument van monetair beleid is de geldhoeveelheid. De centrale bank kan de hoeveelheid geld in omloop beïnvloeden door open-marktoperaties uit te voeren, zoals de aankoop of verkoop van staatsobligaties op de financiële markt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.