The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Centrale bank

Wat is een centrale bank?

Een centrale bank is een financiële instelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het monetair beleid van een land. Het hoofddoel van een centrale bank is het handhaven van de prijsstabiliteit en het bevorderen van economische groei. Daarnaast heeft een centrale bank ook andere taken, zoals het beheren van de valutareserves van een land, het reguleren van het banksysteem en het verstrekken van leningen aan de overheid en commerciële banken.

Centrale banken hebben vaak de exclusieve bevoegdheid om bankbiljetten uit te geven en zijn ook verantwoordelijk voor het reguleren van de geldhoeveelheid in de economie. Dit doen ze door middel van het aanpassen van de rentetarieven en het uitvoeren van open market operations, waarbij ze obligaties kopen of verkopen op de financiële markten.

In veel landen is de centrale bank ook een onafhankelijke instelling die geen instructies van de regering ontvangt. Dit zorgt ervoor dat de centrale bank haar taken op een onpartijdige manier kan uitvoeren en voorkomt politieke inmenging in het monetair beleid.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.