Betekenis: Featured Snippets

Featured snippets zijn samenvattingen van informatie die direct bovenaan de zoekresultaten in zoekmachines worden weergegeven als antwoord op een specifieke zoekopdracht. Ze zijn bedoeld om de zoekers snel toegang te geven tot de meest relevante informatie zonder dat ze door meerdere zoekresultaten hoeven te bladeren.

Featured snippets worden ook wel "uitgelichte fragmenten" genoemd en zijn meestal voorzien van een afbeelding en een korte beschrijving van de inhoud. Ze kunnen verschillende formaten hebben, zoals lijsten, tabellen of paragrafen, afhankelijk van de aard van de informatie die wordt weergegeven.

Om te worden weergegeven als een featured snippet, moet de inhoud van een website relevant en van hoge kwaliteit zijn en goed aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker. Het gebruik van koppen en subkoppen kan helpen om de inhoud gemakkelijker te scannen en te begrijpen, waardoor de kans groter wordt dat het als featured snippet wordt geselecteerd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.