The Ecom Agency blog

Betekenis: Snippet

Wat is een snippet?

Een snippet is een kort stukje informatie dat wordt weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines. Het doel van een snippet is om gebruikers een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten als ze op een zoekresultaat klikken. Snippets worden meestal gegenereerd door zoekmachines, maar ze kunnen ook handmatig worden geschreven door webmasters om de inhoud van hun website beter te presenteren.

Een snippet bevat meestal de titel van de pagina, een korte beschrijving van de inhoud en de URL van de pagina. De titel en beschrijving worden vaak vetgedrukt weergegeven om op te vallen tussen de andere zoekresultaten. Door het toevoegen van een omschrijving die het meest relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker, kunnen webmasters hun snippet optimaliseren en hun klikfrequentie verhogen.

Het belang van een goed geschreven snippet kan niet genoeg worden benadrukt. Het is het eerste wat een potentiële bezoeker van een website ziet voordat ze besluiten of ze op de link klikken of niet. Het kan ook invloed hebben op de positie van de website in de zoekresultaten. Een hogere klikfrequentie kan de autoriteit van de website vergroten en de positie in de zoekresultaten verbeteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.