Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Instagram layout veranderen

Hoe kan je jouw Instagram layout veranderen?

Om de lay-out van je Instagram-profiel te veranderen, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar je profiel en tik op de drie horizontale streepjes in de rechterbovenhoek.
 2. Tik op Instellingen.
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte "Thema".
 4. Tik hier op "Verander thema".
 5. Kies vervolgens de lay-out die je wilt gebruiken.
 6. Je lay-out is nu gewijzigd en je profiel ziet er anders uit!

Hoe maak je een Instagram layout?

Om een aantrekkelijke lay-out op Instagram te creëren, kun je de volgende 8 stappen volgen:

 1. Kies een consistent thema: Bepaal welk thema of visuele stijl je wilt hanteren voor je Instagram-account. Dit kan bijvoorbeeld minimalistisch, kleurrijk, retro, professioneel of artistiek zijn. Consistentie in je visuele stijl helpt om een samenhangende uitstraling te creëren.

 2. Gebruik een foto-editor: Maak gebruik van foto-editing-apps of -tools om je foto's te bewerken voordat je ze op Instagram plaatst. Pas aspecten zoals helderheid, contrast, verzadiging en scherpte aan om de visuele kwaliteit van je foto's te verbeteren.

 3. Houd rekening met compositie: Let op de compositie van je foto's. Denk na over de plaatsing van onderwerpen, de achtergrond, de regel van derden en symmetrie. Experimenteer met verschillende compositorische technieken om visueel interessante beelden te creëren.

 4. Speel met kleurenpaletten: Overweeg het gebruik van een consistent kleurenpalet om een harmonieus geheel te creëren op je Instagram-feed. Kies kleuren die passen bij je thema of merkidentiteit en pas deze consequent toe in je foto's.

 5. Denk na over de volgorde van je posts: Plan je Instagram-posts in een logische volgorde. Je kunt bijvoorbeeld afwisselen tussen verschillende soorten inhoud, zoals foto's, quotes, video's of carrousels. Je kunt ook thematische of kleurpatronen creëren door bepaalde foto's naast elkaar te plaatsen.

 6. Gebruik witruimte en consistentie: Maak gebruik van witruimte om je foto's te laten ademen en visuele rust te creëren. Dit kan helpen om je foto's beter tot hun recht te laten komen. Houd ook consistentie aan in elementen zoals filters, lettertypen en overlays om een herkenbare en samenhangende uitstraling te behouden.

 7. Experimenteer met Instagram-functies: Instagram biedt verschillende creatieve functies, zoals filters, stickers, tekst-overlay en carrousels. Experimenteer met deze functies om je posts te verrijken en je creativiteit te uiten.

 8. Preview je feed: Maak gebruik van apps of online tools waarmee je een voorbeeld van je Instagram-feed kunt bekijken voordat je je posts plaatst. Dit stelt je in staat om de algehele uitstraling en samenhang van je lay-out te beoordelen en eventuele aanpassingen te maken voordat je ze daadwerkelijk publiceert.

  Door deze stappen te volgen en te experimenteren met verschillende technieken, kun je een aantrekkelijke en samenhangende lay-out creëren op Instagram die de aandacht trekt van je volgers en je merkidentiteit versterkt.

Facebook & Instagram ads uitbesteden?

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.