The Ecom Agency blog

Hoe effectief in influencer marketing op TikTok?

1. Kies de juiste influencers: Voordat je start met influencer marketing moet je altijd beginnen met een goed onderzoek en voorbereiding. Kies een influencer die bij je merk past en die een groot bereik heeft. Controleer hun profielen om ervoor te zorgen dat hun inhoud relevant is voor je doelgroep

2. Wees creatief: TikTok is een medium dat creativiteit aanmoedigt. Probeer unieke manieren te bedenken voor je influencer om je merk te promoten, zoals een challenge of een video waarin je influencer je merk gebruikt. Maak ook vooral gebruik van user-generated content!

3. Maak het persoonlijk: TikTok is een medium waarop persoonlijkheid het belangrijkste is. Zorg ervoor dat je influencer content creëert die persoonlijk aanvoelt en waarmee de kijkers van je influencer verbonden blijven. 

4. Track prestaties: TikTok heeft een ingebouwd analytics-systeem dat je helpt bij het volgen van je campagnes. Gebruik deze gegevens om je campagnes te verbeteren en je ROI te verhogen. Tip: gebruik tracking tool Triple Whale om nóg beter conversies te kunnen tracken.

5. Blijf up-to-date: Volg de trends en updates op TikTok om je campagnes te verbeteren. TikTok is een dynamisch platform en je moet je aanpassen aan de veranderingen om succesvol te zijn.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.