The Ecom Agency Kennisbank

William Fargo

Wie is William Fargo?

William Fargo was een Amerikaanse ondernemer die in de 19e eeuw leefde. Hij werd geboren op 20 mei 1818 in Pompey, New York. Fargo is vooral bekend als mede-oprichter van de American Express Company en als medeoprichter van Wells Fargo & Company.

Fargo begon zijn carrière als bediende bij een handelshuis en werkte later als boekhouder. In 1843 verhuisde hij naar Buffalo, New York, waar hij een expeditiebedrijf opzette dat later werd omgedoopt tot American Express. Het bedrijf bood transport- en postdiensten aan en breidde al snel uit naar andere steden in de Verenigde Staten.

Fargo richtte in 1852 samen met Henry Wells de Wells Fargo & Company op, een bedrijf dat zich richtte op transport- en postdiensten in Californië tijdens de goldrush. Het bedrijf groeide snel en werd uiteindelijk een van de grootste transportbedrijven in de Verenigde Staten.

Naast zijn werk als zakenman, was Fargo ook actief in de politiek. Hij diende als burgemeester van Buffalo en was later lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij overleed op 3 augustus 1881 in Buffalo, New York, op 63-jarige leeftijd

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.