The Ecom Agency kennisbank

Steve Cohen

Wie is Steve Cohen?

Steve Cohen is een Amerikaanse investeerder en filantroop, geboren in 1956 in New York City. Hij is vooral bekend als oprichter en CEO van Point72 Asset Management, een hedgefondsbedrijf dat zich richt op wereldwijde investeringen.

De carrière van Steve Cohen

Cohen begon zijn carrière als handelaar bij Gruntal & Co. en later bij andere beleggingsfondsen voordat hij in 1992 zijn eigen hedgefonds oprichtte, genaamd SAC Capital Advisors. SAC Capital Advisors groeide snel uit tot een van de grootste en meest succesvolle hedgefondsen ter wereld, met een geschat vermogen van $ 16 miljard.

In 2013 werd SAC Capital Advisors aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege beschuldigingen van handel met voorkennis en het betalen van steekpenningen aan insiders om informatie te verkrijgen. Cohen zelf werd niet aangeklaagd, maar het bedrijf betaalde $ 1,8 miljard in schikkingen en werd uiteindelijk omgedoopt tot Point72 Asset Management.

De investeringen van Steve Cohen

Cohen staat bekend om zijn voorliefde voor risicovolle investeringen en zijn bereidheid om grote weddenschappen te plaatsen. Hij heeft ook een reputatie als een meedogenloze handelaar die niet bang is om snel winst te nemen en verliezen te beperken. Cohen gelooft in het belang van onderzoek en analyse bij het nemen van investeringsbeslissingen en heeft een team van meer dan 1.200 analisten en handelaren bij Point72.

De Filantropische eigenschappen van Steve Cohen

Naast zijn werk in de financiële wereld is Cohen ook een filantroop die miljoenen dollars heeft gedoneerd aan verschillende goede doelen, waaronder onderwijs en gezondheidszorg. Hij heeft ook geïnvesteerd in de kunstwereld en is eigenaar van een van de grootste privéverzamelingen ter wereld.

Cohen heeft een unieke mindset als investeerder en filantroop. Hij is bekend om zijn risicovolle investeringen en snelle handelsstijl, maar heeft ook laten zien dat hij bereid is om terug te geven aan de samenleving door middel van filantropie en investeringen in goede doelen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.