The Ecom Agency Kennisbank

Michael Saylor

Wie is Michael Saylor?

Michael Saylor is een Amerikaanse ondernemer en investeerder, vooral bekend als CEO en oprichter van het softwarebedrijf MicroStrategy. Hij werd geboren op 4 februari 1965 in Lincoln, Nebraska.

Saylor studeerde aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), waar hij in 1987 afstudeerde in de lucht- en ruimtevaarttechniek. Hij richtte MicroStrategy op in 1989 en bouwde het bedrijf uit tot een van de toonaangevende softwarebedrijven in de zakelijke wereld, met een focus op business intelligence en analytics.

In 2020 begon Saylor zich te richten op Bitcoin en kondigde aan dat MicroStrategy $425 miljoen aan bedrijfskasreserves in de cryptocurrency zou investeren. Sindsdien heeft hij zich gepositioneerd als een belangrijke voorstander van Bitcoin en een criticus van fiat-valuta's en het huidige monetaire systeem. Hij heeft herhaaldelijk publiekelijk verkondigd dat Bitcoin een betere winkel van waarde is dan goud en heeft voorgesteld dat bedrijven en instellingen het zouden moeten gebruiken als een alternatieve reserve-activa.

Saylor heeft ook geïnvesteerd in andere cryptocurrency gerelateerde bedrijven, waaronder het Bitcoin-mining bedrijf Marathon Digital Holdings. Hij is een veelgevraagde spreker en commentator op het gebied van Bitcoin en cryptocurrency's en heeft ook verschillende boeken geschreven over technologie en bedrijfsstrategie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.